• marijana-kovacevic

  Марияна Ковачевич

  Изпълнителен директор

  „UM София“

  • Марияна Ковачевич

   Изпълнителен директор

   „UM София“

  • Марияна притежава 11 годишен опит в комуникационната индустрия, придобит по време на работата й в агенцията в Подгорица от нейното учредяване. Завършила е Факултета по политически науки, а в агенцията придобива всеобхватни познания в областта на връзките с обществеността, медийното планиране и закупуването на медийно пространство, както и творческата работа по различни проекти за клиентите на агенцията.

   Горда е с факта, че за кратък период „UM София“ се превърна в една от водещите медийни агенции на пазара, фокусирана върху уменията, знанията и хората. Екипът, който се състои от 17 медийни експерти, осигурява портфолио с клиенти от различни категории.

   Свободното си време прекарва на екзотични пътешествия, повечето от които посвещава на опознаване на любимия си континент – Азия. Говори иврит и е голям любител на книгите.

 • darko 252x379

  Дарко Лукич

  CEO IPG Mediabrands for SEE

  • Дарко Лукич

   CEO IPG Mediabrands for SEE

  • Дарко Лукич има 20 годишен стаж в рекламната индустрия. В цяла Югоизточна Европа той е познат като изключително добър медиен стратег с международен опит, който се базира на работата му както в медии, така и в маркетингови агенции.

   Кариерата си започва през 1996 г. в компанията New World Publishing Inc. в Прага, а три години по-късно се прехвърля в седалището й в Будапеща. Седем години след това, през 2005 г., Дарко става един от основателите на компанията CEE Business Media, отново в Будапеща. 

   Получава MBA диплома от UK Open University. По време на кариерата си в UM, Дарко си сътрудничи с всички ключови клиенти и така директно участва в развитието на агенция UM в целия регион.

   Дарко Лукич се отличава със своята енергичност и отдаденост на успеха и на динамичния свят на медиите. Гордее се с всички постигнати успехи от UM през последните 10 години, от излизането й на новите пазари, до завоюването на нови клиенти и въвеждането на нови услуги. 

   Дарко обича да споделя, че се чувства привилегирован и горд, от възможността да работи  с невероятния екип на агенция  UM, който е съставен от представители на всички пазари в Югоизточна Европа. Свободното си време прекарва със семейството и приятелите си. Обича театъра и операта, но е и любител на различни спортни прояви, най-вече футболни и баскетболни.  

 • branislava-cargonov

  Бранислава Цагронов

  Изпълнителен директор „UM Белград “ Регионален Директор на UM

  • Бранислава Цагронов

   Изпълнителен директор „UM Белград “ Регионален Директор на UM

  • Бранислава Цагронов има повече от 16 години опит в медийната индустрия, като работи с едни от най-големите международни и местни рекламодатели в региона на Югоизточна Европа, от различни категории като телекомуникации, търговия на дребно, бързооборотни стоки, финанси, извънборсова търговия и много други.

   Известна е най-вече с уменията си за управление на клиенти, работата си върху подобряването на качеството на услугите, предоставяни на клиентите, за да се развият техните марки и бизнес, но също така и с лидерските си умения, чрез които предава своя медиен опит и знания както на клиенти, така и на екипа в агенцията.

   Особено се гордее с дългосрочните партньорства между агенцията и клиентите, което е най-голямото доказателство за успеха.

   Бранислава обича да прекарва свободното си време със семейството и приятелите си. Освен това, обича да ходи на концерти, да пътува и да опитва местната кухня и вино.

 • KATARINA ROBELI, MD UM Zagreb

  Катарина Робели

  Изпълнителен директор

  "UM Загреб"

  • Катарина Робели

   Изпълнителен директор

   "UM Загреб"

  • Катарина Робели има две десетилетия опит в медийната индустрия и е с отлични познания за медийния пазар в Хърватия и региона на Югоизточна Европа. Тя е сътрудничила с множество клиенти от различни индустрии - от търговия на дребно до бързооборотни стоки, от финанси до телекомуникации.

   Катарина е добра в ръководенето на екипи, умел преговарящ и медиен стратег, фокусиран върху непрекъснатото подобряване на бизнеса на агенцията и клиентите.

   Изречението, което най-добре я описва: "Ще стигна до края или изобщо не започвам. Ако не се получи, винаги опитвам още веднъж."

 • nermina-masala

  Нермина Келич

  Изпълнителен директор

  „UM Сараево“

  • Нермина Келич

   Изпълнителен директор

   „UM Сараево“

  • Идва момент в живота, когато някои решения променят изцяло професионалния ни път. Тя се сблъсква с такъв момент едва на 17 години, когато е на път да влезне във Факултета по Ахритектура, а всъщнист избира маркетинг в EFSA. Споделя с нас, че решението, което е взела, е едно от най-добрите в живота ѝ. Вярва, че нейната работа е най-прекрасната на света. Работата, която обича.

   След като завършва Маркетинг във Факултета по Икономика в Сараево, тя се присъединява към една от най-големите маркетинг компании в света. От 2008 трупа богат опит - първо в McCann, а след това и в агенцията от групата UM Sarajevo, която оглавява от 2014 година.

   Богатият ѝ опит в стратегическо планиране, медийно планиране и купуване традиционни и онлайн медии и стратегическо планиране на социалните профили са резултат на отдаденост и успешно управление на проекти за редица клиенти - The Coca-Cola Company, Mercator, Raiffeisen BANK, Violeta, Podravka, H&M, MasterCard и др.

   Един от най-важните аспекти на нейната работа е развиването на по-добра професионална среда, затова често ще я откриете в ролята ѝ на ментор и лектор в университета, на семинари и конференции.

   В свободното си време се отдава на фотография и рисуване. С гордост споделя, че е изпълнила 10-годишния си план за бъдещето, който е подготвила докато е учила. Сега, с любопитство и обич към работата си, върви към второто си професионално десетилетие. Извън работата се наслаждава на компанията на две синеоки дечица, а в офиса е отдадена на най-хубавата работа на света.

 • roza-petrovska2

  Роза Петровска

  Изпълнителен директор

  „UM Скопие“

  • Роза Петровска

   Изпълнителен директор

   „UM Скопие“

  • Роза се присъедини към агенция „UM“ през 2003 година. Като завършил инженер-технолог в агенцията получава възможност да приложи придобитите познания и умения по организация, комуникация, администрация, управление на проекти и човешки ресурси както и анализ на данни.

   През годините работи на различни длъжности в агенция „UM“, както и във всички ключови екипи и това я превърна във вдъхновяващ водач, който умее успешно да управлява проектни екипи и да въвежда иновациите в бизнеса.

   В хода на кариерата си в агенция „UM“ придоби важна роля благодарение на свежия си и иновативен начин на мислене, с който подкрепя обучението на работещите, както и благодарение на иновативния подход към включването на потребителите и издигане на удовлетвореността на клиентите на по-високо равнище.

   Роза беше част от екипа, който спечели първия “Златен лъв” за Македония на авторитетния световен рекламен фестивал “Cannes Lions” в Кан през 2009 година за кампанията за повишаване на съзнанието за рака на тестисите “Check them!”(Провери ги).

   Роза обожава пътешествията, природата, архитектурата и пейзажната фотография, както и новите приятелства. Години наред се отдава с удоволствие на любителския театър, музиката и писането.

 • www.djordjezivaljevic.com

  Владимир Драганич

  Изпълнителен Директор

  „UM Подгорица“

  • Владимир Драганич

   Изпълнителен Директор

   „UM Подгорица“

  • Владимир има 9-годишен опит в работата на медийна агенция UM и премина от планиращ разработка до Media Planner до лидер на медийни екипи и работи по почти всички големи проекти, водещ терен процес, разработване на медийни стратегии и работа с клиенти на агенцията

   Той е много горд със своя екип и ценностите, които са изградили заедно и на които почива UM Подгорица днес.

   Тя обръща голямо внимание на наставничеството и непрекъснатото развитие на експертните познания и условията на труд, което води до стабилна позиция на агенцията на пазара, постоянно подобряване на бизнеса и агенцията и клиентите, както и репутацията на UM като желан работодател.

   Любител е на спорта и филмите, а в свободното си време се занимава с бокс.

 • suela

  Суела Щила

  Изпълнителен директор

  „McCann Тирана“

  • Суела Щила

   Изпълнителен директор

   „McCann Тирана“

  • Суела представлява семейството на McCann от неговото учредяване в Албания. Преди 8 години започва работа като Изпълнителен Директор на агенцията и изгражда около себе си екип, който днес е известен като „McCann Тирана“. В резултат от нейната работа и отдаденост днес агенцията се намира сред десетте най-добри в Албания и е пример за компания, която задава стандарти, както и морални принципи за професионализъм в работата.

   Биографията на Суела съдържа над 13 години опит в комуникационната индустрия и работа с международни и местни клиенти като: The Coca – Cola Company, Albtelecom, MasterCard, L’Oreal, Trans Adriatic Pipeline, Intesa Sanpaolo Bank и т.н.

   Нейната роля и визия са на централно място в мениджмънта и администрацията на стратегическата позиция на агенцията, развитието и бизнес новостите.

   Съвършена е в стратегическото и аналитичното мислене. Освен това притежава отлични способности на преговарящ и комуникатор, будистко търпение и смирение, както и остро око за детайлите.

   Основното й хоби са книгите за йога и за планиране и печелене на нови клиенти:-)