Агенциите на IPG Mediabrands SEE са сред водещите в България, Сърбия и Хърватия

????????????????????????????????????

IPG Mediabrands SEE и в частност агенциите UM Sofia, UM Beograd и UM Zagreb, част от I&F McCann Group, са в топ 3 на най-големите медийни агенции на пазарите в България, Сърбия и Хърватия, сочи годишният доклад на RECMA.

“Изключително горди сме, че агенциите на UM са в топ 3 на медийните агенции за ключови пазари. Успехът е още по-голям предвид това, че като медийна група IPG Mediabrands SEE също държи лидерска позиция. Класацията на RECMA е още едно признание за гъвкавостта, предприемаческия дух и нивото на услугите и цифровите ресурси в трите агенции. Доволни сме от този успех и ще продължаваме да работим за лидерска позиция както на тези, така и на други пазари в Югоизточна Европа, които не бяха обект на това проучване”, заяви Дарко Лукич, изпълнителен директор на IPG Mediabrands SEE.

RECMA е независима компания, която в световен мащаб извършва проучвания, свързани с дейността на медийните агенции. Тези проучвания са стратегически инструмент за най-големите рекламодатели в света и често са решаващи при техния избор на агенция. Проучването обхваща повече от 1400 медийни агенции в 90 държави. Годишният класационен рейтинг се осъществява чрез 3-годишни оценки в 45 държави и се основава на 18 критерия. Те оценяват потенциала на агенциите по отношение на успеха им на терен, тенденции в развитието на бизнеса, брой служители, награди от фестивали, дигитални ресурси, както и на и редица услуги, които включват създаването на съдържание и способността на агенциите да си сътрудничат с големи клиенти и местни рекламодатели в дългосрочен план.