I&F McCann Група – най-успешната агенционна мрежа на BalCannes

На регионалния преглед на най-добрите кампании BalCannes, агенциите които развиват дейност в рамките на I&F McCann Групата имаха най-много проекти, цели шест сред 25 най-добри поректи. Журналистическото жури за първи път връчи наградата Най-добър проект на кампанията „Lav пуканки“ на агенция McCann Белград.

Biljana-Kolaković-Regional-Managing-Director-Universal-Media-1

“Наградата за нашата кампания „Lav пуканки“ е награда за иновативна креативност, за заиграване с медиите и своеобразен комуникационен експеримент, който не се среща често в ежедневната практика“, казва Яна Савич Растовац, креативен директор на агенция „McCann Белград“ и пояснява: „В нашия творчески продукт, пликчето с Lav пуканки, се събра почти всичко: директна комуникация с потребителя, PR послание, промоция на мястото на продажбата и покана продуктът да се опита. Това е награда за усилието на нашата агенция границите на познатото да се изследват и да се преосмислят нови и по-смели начини за комуникация с нашите клиенти.”

„UM Белград“ е една от медийните агенции, чиято кампания Coca – Cola Simply Tastly App е избрана сред 25 най-добри кампании.

„UM Белград“ е една от медийните агенции, чиято кампания Coca – Cola Simply Tastly App е избрана сред 25 най-добри кампании.

“Tastly кампанията постигна изключителни резултати, защото разбрахме моментите, които са ключови за потребителите и медиите, като постоянно измервахме и следяхме ефекта”, изтъква Биляна Колакович, регионален директор на агенция „UM“ и добавя: “Тази кампания е най-добрият пример за интегриране на данни и технология с цел постигане на резултат. Гордеем се с дългогодишното ни сътрудничество с компанията Coca-Cola, с която всяка следваща година създаваме все по-успешни кампании”.

Освен посочените две сред топ 25 на най-добрите кампании бяха избрани и кампаниите на агенция „McCann Загреб“/Fahrenheit и „McCann Скопие“, които работят в рамките на I&F McCann Група.

На тазгодишния BalCannes, регионален преглед на рекламните кампании, който се провежда в рамките на Weekend Media Festival в Ровин, участваха рекордните 57 агенции от пет страни от региона на Югоизточна Европа.